Friday, March 20, 2015

Для чого необхідно проектування сайту

Проектування - перший і один з найважливіших етапів розробки сайту. Саме на цій стадії визначаються головні цілі проекту і способи їх реалізації, ключові аспекти діяльності.

Проектування корисно тим, що:

    гарантує досягнення цілей - створюється чітке уявлення про основні завдання, цільової аудиторії, принципи взаємодії з нею. Правильне бачення дозволяє реалізувати проект, максимально відповідний очікуванням клієнта;
    скорочує фінансові та часові витрати - на цьому етапі можна швидко усунути будь-які помилки, просто виправивши текст або схеми. Те ж саме при верстці або програмуванні зажадає набагато більше часу і грошей;
    визначає коло завдань - в ряді випадків клієнт замовляє тільки проектування сайту, самостійно займаючись його розробкою. Виконавцю це дозволяє не витрачати час на зайву роботу.

Як показує практика компаній з розробки сайтів, проектування корисно навіть для реалізації невеликого проекту.
Як здійснюється проектування?

Процес проектування умовно ділиться на кілька етапів.

Визначення цілей. Головне питання на цьому етапі: навіщо потрібен сайт? Чітко поставлені цілі визначають кожен наступний етап розробки сайту. Їм повинні відповідати всі дії і рішення. Надалі, коли проводиться запуск, а пізніше і аудит сайту , на основі цих цілей можна оцінити ефективність та успішність проекту.

Дослідження контексту проекту. Тут під контекстом розуміються умови, які впливають на сайт. До них відносяться:

    характер і потреби цільової аудиторії,
    тенденції (у регіоні, у сфері діяльності тощо),
    конкурентне поле,
    законодавчі обмеження,
    індивідуальні чинники, пов'язані з тематикою сайту.

Дослідження допомагає визначити ключові характеристики майбутнього сайту - позиціонування, переваги перед конкурентами, характер інформаційних матеріалів і т.д. Часто ці дані може надати сам клієнт. В іншому випадку слід звернутися до інших авторитетних джерел. Такий підхід дозволить надати користувачам всі необхідні відомості, що позитивно позначиться на популярності ресурсу.

Визначення концепції сайту. У поняття концепції входять ідеї, що лежать в основі проекту. На цьому етапі визначаються ключові аспекти в дизайні і текстовому наповненні, функціональні можливості, стратегія розвитку після запуску. Розробка концепції дозволяє більш точно засвоїти точку зору і вимоги клієнта, усунути непорозуміння.

Моделювання сайту. На цьому етапі проектується модель, в якій відображені основні функціональні можливості і структура сайту.

Функціональні можливості залежать від цілей і типу сайту. Це може бути замовлення і оплата товарів, бронювання послуг, порівняння позицій і багато іншого. Кожна можливість вирішує конкретну задачу. В іншому випадку вона вважається зайвою. Докладний технічний опис функціонала в проектному завданні не потрібно. Як правило, всі деталі містяться в ТЗ.

Інформаційна структура сайту визначає кількість та зміст розділів, навігацію. Для кожного розділу створюється схема. Вона містить яке-небудь повідомлення для користувача (заклик подивитися товар або купити), функціональні елементи (поле введення коментаря, різні кнопки). На схемі також передбачаються варіанти дії користувача - можливість перейти в інший розділ, повернутись до каталогу і т.д.

З грамотно складеним проектним завданням розробка сайту стає більш швидкою і ефективною. На кожному етапі виконавець вирішує конкретні і певні завдання. Результатом такого підходу стане якісний сайт, що відповідає потребам клієнта.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини www.dentalhygieneanswers.com www.dovmeyap.com www.elbacity.press www.eskisehirgocukduzeltme.com www.ds-clan.ru www.farmersforum.ir www.excluzive.net www.forum.sanctusfolium.com www.footie.by www.irantraveller.org