Friday, March 27, 2015

Що таке сайт. Основні дії при створенні

Що таке сайт. Набір спеціальних файлів (сторінок). Основні дії при створенні власного Web-вузла. Зразок HTML-коду простої сторінки. Index - головна сторінка сайтів

З точки зору комп'ютера сайт - це набір спеціальних файлів (сторінок), формат яких зрозумілий браузеру. Сторінки - це файли з розширенням .html або .htm. Ці розширення говорять про особливе форматі файлів, що посилаються браузеру і витлумачених ім. Цей формат так і називається - HTML. Сторінки пишуться на мові розмітки гіпертексту HTML (Hyper Text Mark-Up Language).
По суті Web-сторінки - це звичайні текстові файли, але з розширенням .html або .htm. Їх можна писати в звичайному текстовому редакторі. Наприклад в Блокноті. !!! Word для цього зовсім не підходить !!!

Основні дії при створенні власного Web-вузла досить прості.

1. Створіть кілька сторінок. Одна сторінка повинна бути початковою. Детальніше про початковій сторінці написано трохи нижче.

2. Випробуйте створені сторінки, використовуючи власний броузер. Перш ніж виставити ваші сторінки на загальний огляд, необхідно переконатися, що вони виглядають пристойно.

3. Опублікуйте сторінки на сервері. Інша частина людства не зможе випробувати насолоди від створених вами сторінок, поки вони міститися тільки на жорсткому диску Вашого комп'ютера. Ви повинні скопіювати їх на спеціальний Web-сервер. Тільки тоді вони стануть доступні для загального перегляду. Нижче ви бачите зразок HTML-коду простої сторінки:

<Html>
<Head>
<Title> Зразок </ title>
</ Head>
<Body>
<H1> Привіт, світ! </ H1>
</ Body>
</ Html>

Скопіюйте його в блокнот і збережіть у себе на диску під ім'ям index з розширенням .html або .htm. Тепер відкрийте її використовуючи власний браузер (скористайтеся комбінацією клавіш <Ctrl + O> і вкажіть ім'я файлу, що містить сторінку). Я не випадково запропонував ім'я файлу index. Так зазвичай називають документи, які Web-сервер передає клієнтові за замовчуванням, тобто якщо в запиті не вказано якийсь файл. Сторінки index є головними сторінками сайтів. Припустимо, ви зараз перебуваєте на сторінці з ім'ям part1_04.shtml. Якщо в браузері в рядку Адреса з URL видалити цю частину і натиснути клавішу enter, то завантажитися сторінка index.shtml. Хоча в рядку Адреса вона не відобразитися.

Вам напевно цікаво, що це за розширення .shtml? Це те ж самий .html або .htm, але з деякими додатковими можливостями.
І ще можливий таке питання: якщо ви вивантажите на комп'ютер-сервер два файли, один index.html, а другий index.htm, то який з них буде показуватися за замовчуванням? Це залежить від налаштувань програми-сервера під якою працює комп'ютер-сервер. У програмі-сервері є так звана директива, в якій в рядок прописані можливі імена сторінок що треба повертати клієнту / браузеру за умовчанням. Яку назву буде першим, сторінку з таким ім'ям і поверне сервер.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини www.dentalhygieneanswers.com www.dovmeyap.com www.elbacity.press www.eskisehirgocukduzeltme.com www.ds-clan.ru www.farmersforum.ir www.excluzive.net www.forum.sanctusfolium.com www.footie.by www.irantraveller.org