Monday, March 16, 2015

Підтримка веб сайту в робочому стані

Оригінальний дизайн, цікава інформація, зручна навігація - чи достатньо цього, щоб сайт працював і приносив реальний прибуток? На жаль, навіть вклавши чималі гроші в розробку, ніхто не застрахований від виникнення технічних помилок, які можуть проявитися вже в процесі експлуатації і зробити весь портал або деякі його підрозділи недоступними для відвідувачів. Компанії, в чию сферу діяльності входить професійна підтримка веб сайту , пропонують послуги моніторингу працездатності та усунення поточних збоїв. Що це таке? Ми спробуємо розібратися, які ж помилки можуть виникнути вже в процесі експлуатації, навіть якщо ваш ресурс був спочатку оптимізований, а його вихідний код - ідеальний.

Проблеми хостингу та домену

Одна з найпростіших, але в той же час поширених причин «зникнення» сайту - елементарна забудькуватість. Якщо ви в строк не оплатили послуги хостингу або забули продовжити делегування домену, веб-ресурс стане недоступним не тільки для пошукових систем, але і для відвідувачів і власника. Друга сторона - виникнення технічних збоїв у самого хостера. Навіть найсучасніше устаткування не застраховане від неполадок, атак хакерів і впливу форс-мажорних чинників, проте, якщо технічні збої стають регулярними, краще не ризикувати своїм бізнесом і змінити хостинг на більш надійний.

Помилки HTTP протоколу

До них відносять помилки, про які повідомляє веб-сервер, коли з тієї чи іншої причини не може успішно відповісти на користувальницький запит. Обробку деяких з них можна передбачити заздалегідь, більшість треба виправляти негайно. Коди таких помилок стандартизовані і детально описані в стандарті Hypertext Transfer Protocol. Так, наприклад, повернення коду, що починається з цифри 4, говорить про критичну помилку документа, який не був відправлений клієнту, а починаються з цифри 5 - про збої в роботі самого веб-сервера, який не зміг відпрацювати конкретний скрипт.

Одна з найпопулярніших помилок, з якими регулярно стикається підтримка веб сайту, - 404 - «Файл не знайдено», виникає при спробі звернутися до неіснуючого документу. Її причиною може бути вилучення розділу або статті, а також некоректний перенос документа в інший підрозділ, наприклад, в архів. Досить часто зустрічається 403 - «Доступ заборонений», що виникає при неправильному встановленні прав на той чи інший документ. Наприклад, якщо незареєстрований відвідувач намагається внести деякі дані в документ, відкритий для такого роду користувачів у режимі «тільки для читання».

Проблеми вирішить техпідтримка

Коли в послуги компанії, наприклад, такий як , входить підтримка веб-ресурсу, то завданням технічного фахівця стає своєчасне виправлення «неправильних» посилань, відстеження «незнайдених» і «некоректних» документів. Можлива також автоматична обробка, що дозволяє замість стандартного відповіді сервера видавати більш «людяний», що описує причини і видає рекомендації користувачеві до подальших дій, а також автоматичне перенаправлення на інший документ.

Діагностичні програмні продукти, що знаходяться в розпорядженні професійних компаній, що спеціалізуються на техподдержке, дозволяють оперативно відслідковувати помилки і виправляти їх практично на етапі виникнення. Фахівці з супроводу беруть на себе врегулювання всіх питань з хостером та реєстратором, а також надають власнику сайту звіти про заходи щодо відновлення працездатності і професійні рекомендації для оптимізації подальшої роботи.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини www.dentalhygieneanswers.com www.dovmeyap.com www.elbacity.press www.eskisehirgocukduzeltme.com www.ds-clan.ru www.farmersforum.ir www.excluzive.net www.forum.sanctusfolium.com www.footie.by www.irantraveller.org