Saturday, March 28, 2015

Хостинг та доменні імена

Що ж таке хостинг і навіщо він потрібен? Незважаючи на страшне слово, все дуже просто. Для того, щоб ваш сайт був доступний користувачам мережі Інтернет, він повинен бути розміщений на якому то комп'ютері. Цей комп'ютер повинен працювати 24 години на добу, 7 днів на тиждень, 365 днів у році. Більш того, цей комп'ютер повинен бути постійно підключений до мережі Інтернет, причому, з високошвидкісного каналу, який дозволяє в одиницю часу швидко передавати великий обсяг даних.

Зрозуміло, сайт можна розмістити і на домашньому комп'ютері, і навіть в офісі, однак, чи буде забезпечена необхідна безперебійність його роботи? Чи є у вас фахівець, який стежитиме за цим комп'ютером 24 години на добу, достатню Чи швидкість підключення надав вам провайдер? Чи готові ви оплачувати вхідний і вихідний трафік, який буде виникати при роботі сайту?

У 99,99% випадків ця відповідь - ні. Що ж робити? Все просто - існують організації, які на технологічних майданчиках обміну трафіком встановлюють свої комп'ютери, і надають вам за щомісячну плату оренду необхідного дискового простору, або всього сервера, якщо ваш сайт відвідує велика кількість відвідувачів, а так само забезпечує безперебійну його роботу і постійне високошвидкісне підключення до мережі Інтернет.

Саме цей процес називається «хостинг». Отже, хостинг це оренда дискового простору і процесорних ресурсів на постійно працюючому потужному комп'ютері (він називається сервер), який підключений до мережі Інтернет. Для сайтів, розроблених нашою компанією, найкраще підходить хостинг від компанії Ru-Сenter.

Будучи авторизованим партнером компанії Ru-Center, ми надаємо безкоштовні послуги з реєстрації та налаштування хостингу під наші проекти. Технічно хостинг надає компанія Ru-Center, однак для зручності клієнта ми уклали партнерський договір з компанією Ru-Center, і тепер клієнти працюють з нашою компанією за принципом «одного вікна». Ми візьмемо на себе оформлення необхідних документів, реєстрацію та оформлення хостингу. Оплату хостингу клієнт може виробляти безпосередньо компанії Ru-Center, або працювати з нами, вартість послуги залишається незмінною.

Природно, договір на хостинг укладається на компанію замовника, і ні на кого іншого. Ви, і тільки ви є власником вашої хостингу майданчики, і при бажанні легко, одним кліком мишки, зможете змінити партнера або перевести свій хостинг повністю під своє адміністрування.
Доменне ім'я або домен

Виходячи з теорії побудови мереж, кожен комп'ютер, підключений до мережі Інтернет, має мережеву адресу - IP адресу. Теоретично, до сайту можна звертатися, вводячи в адресний рядок браузера щось на зразок цього: 213.180.204.11/. Однак, не кажучи вже про те, що записати або запам'ятати числову комбінацію не дуже просто, є і деякі технічні нюанси. Звичайно як хостингу оренди не цілком комп'ютер (сервер), а лише певна його частина. На одному і тому ж сервері розташовано багато сайтів, і в такому випадку сервер не зрозуміє, чий же сайт потрібно показати, при запиті за IP адресою. Всі ці проблеми усуває домен або доменне ім'я. Погодьтеся, www.yandex.ru звучить набагато краще.

Як же правильно підібрати доменне ім'я? Доменне ім'я або домен повинен або бути співзвучний назві вашої компанії, як у нас, наприклад, або відображати область діяльності, в якій працює ваше компанія. На жаль, за більш ніж 10 років, більша частина мовців галузевих доменів була вже зайнята чи використана, але завжди залишається поле для фантазій, абревіатур, та інших композицій.

Бажано, щоб доменне ім'я було довгим, що запам'ятовується, і виключало подвійні тлумачення букв, при записі по телефону. На жаль, наше доменне ім'я не може цим похвалитися, і частенько наші клієнти вводять «maiker» замість «maker», і «cite» замість «site». Але наш вибір доменного імені був обумовлений назвою нашої компанії і ми вирішили з цим змиритися.

Хорошим підходом є реєстрація співзвучних імен, в нашому випадку нам вдалося зареєструвати домен makersite.ru

Процедура реєстрації доменного імені проста і зрозуміла. Найбільшим реєстратором доменних імен в Росії є вже відома нам компанія Ru-Center, з якою, як ви пам'ятаєте, у нас укладено договір про офіційне партнерство. Все, що ставитися до хостингу, в рівній мірі відноситься і до доменних імен, співпраця з нами для клієнта прозоро, але насправді послугу з реєстрації доменного імені надає компанія Ru-Center.
Що таке DNS і навіщо це потрібно?

DNS це система прив'язки IP адреси того сервера, де фізично розташовується ваш сайт, до вашого доменному імені. При здійсненні запиту до сайту першим ділом ваш комп'ютер зв'язується з DNS сервером провайдера, і дізнається, а за яким же, власне кажучи, IP адресою, йому запитувати даний сайт. Система DNS схожа на дерево, де в кореневій зоні домена (.ru) зберігатися запис, на якому DNS сервері шукати запис про те, до якого саме IP адресою прив'язаний ваш домен. У свою чергу, щоб не доводилося щоразу здійснювати таку операцію, DNS сервера всього світу час від часу синхронізуються. Саме з цим і пов'язана технологічна затримка між реєстрацією вашого доменного імені, і тим часом, коли по вашому доменному імені починає відкриватися ваш сайт. У загальному випадку, по Росії ця затримка становить від 12 до 24 годин, а по світу в прибудовах 48 годин.

Та компанія, яка надає вам хостинг, найчастіше бере на себе зобов'язання з підтримки основної записи, про зв'язок між доменним ім'ям і IP адресою потрібного сервера. Вам (насправді нам, але хіба мало), залишається вказати ці сервера в формі на сайті реєстратора доменних імен.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини www.dentalhygieneanswers.com www.dovmeyap.com www.elbacity.press www.eskisehirgocukduzeltme.com www.ds-clan.ru www.farmersforum.ir www.excluzive.net www.forum.sanctusfolium.com www.footie.by www.irantraveller.org