Monday, March 23, 2015

Як створити сайт

Припускаємо, що ви нічого не знаєте про сайти (про Інтернет не припускаємо, так як ви ж якось знайшли цю статтю).

Що б створити сайт вам потрібно вивчити основу композиції, баланс, поєднання кольорів, використання графічних елементів, основні правила верстки і типографіки, вивчити досвід інших людей. Після цього зрозуміти як працює Adobe Photoshop, після цього відучитися п'ять років на факультеті АСУ будь-якого технічного вузу, ну або просто вивчити кілька тонн книжок на тему програмування. І вам абсолютно точно треба розбиратися і розуміти, що таке HTML, CCS, Ajax, Flash, CMS і т.д.

Але можна простіше. Створення сайту починається з чіткого розуміння і відповіді на питання «навіщо мені потрібен сайт». При чому не важливо, яку відповідь буде на це питання, але він має бути. Після цього вже можна задавати самому собі питання «Як створити сайт?» І ось тут починається найцікавіше: метання по Яндексу або Гуглу, опитування знайомих і товаришів, читання відгуків, і, нарешті, прийняття рішення. Вообщем-то кроки правильні, але що б не кидатися як 1000 і один замовник до вас, можна порекомендувати вам наступну схему. Так і назвемо її «Як мені створити сайт»

    Визначтеся чітко і точно особисто для себе навіщо вам потрібен сайт. Запишіть. Інакше потім забудете або виконавець переконає вас, що вам це не потрібно.
    Визначтеся з бюджетом, інакше перехід до іншого кроку не можливий. Сума, планована на сайт, дозволить вам відразу визначити в якому сегменті виконавців ви це будете робити. Менеджер інтернет-проектів та й просто менеджери дуже люблять аналогією з марками машин. Я не буду винятком. Це може бути фріланс (вважайте що ви домовляєтеся з дизайнером, автослюсарем і інженером на створення машини і з кожним окремо), маленькі і затишні студії з 5-10 чоловік (тут вже як пощастить), середні студії (типу Тойтоти камрі), великі і пафосні студії (ну це приблизно як ламборджині і майнбахі: дорого, круто і дуже пафосно, але не зрозуміло навіщо). Визначилися з бюджетом і сегментом. Переходимо до наступного кроку: до вибору виконавця, який знає все те, чим я вас лякала на початку статті.
    Без Гуглояндекса точно не обійтися. Вводимо запит «створити сайт» ну або який вам більше подобається і отримуємо купу посилань на задану тематику. Вибираємо спочатку 10-20 студій чисто по візуальному і зовнішньому вигляду: що імпонує. Хороша аналогія з тим, як ви вибираєте собі майбутнього співробітника. Ще хорошою лакмусовим папірцем служать такі речі як: швидко ви знайшли контакти куди подзвонити, написати, приїхати, чи подобаються вам хоча б 50-60% робіт цієї студії, чи все вам зрозуміло з того, що у них написано на сайті.
    Акуратненько виписуємо телефони та електронні адреси і починаємо обдзвін або ж розсилку передбачуваного щасливчика, який знає як створити сайт. Питання спілкування зі студіями та агенціями залишається на ваш розсуд, так як сценаріїв розвитку розмов може бути безліч. Головне, що б за підсумками цих розмов вам чітко було зрозуміло, скільки це коштує і що вам робити далі. Не повинно бути ніяких неясностей, недопониманий і неточностей. Інакше потім це все буде накопичуватися як сніжний ком.
    Збираємо комерційні пропозиції: аналізуємо терміни, вартість, обіцянки. В ідеалі і умови роботи (договір, зобов'язання та ін.)
    Найчастіше цей крок пропускається, але по факту він виявляється найголовнішим і важливим: це особиста зустріч з передбачуваним виконавцем. Зустріч потрібно проводити, коли ви вже окреслили для себе коло з 3-5 юридичних осіб. Особиста зустріч - це фінальна і заключна перевірка на адекватність обох сторін (так, це не панацея, але часто є дуже хорошим фільтром). На зустрічі ви повинні до з'ясовувати всі питання про процес створення сайту. Ви вже повинні знати не тільки як створити сайт, але і скільки він вам коштуватиме, в які терміни, з якими ресурсами, що він повинен робити і що буде, якщо виконавець не впорається з поставленим перед ним завданням.
    Момент істини: укладення договору на створення сайту. Далі вже починається ваша особиста історія і досвід з питань створення сайту. Повірте, вам буде, як мінімум, цікаво.

Насправді, ідеальних схем не існує. І немає однозначної відповіді на питання «Як створити сайт». Варіантів маса: один з них прийти до нас і ми розповімо вам особисто, як це робиться.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини www.dentalhygieneanswers.com www.dovmeyap.com www.elbacity.press www.eskisehirgocukduzeltme.com www.ds-clan.ru www.farmersforum.ir www.excluzive.net www.forum.sanctusfolium.com www.footie.by www.irantraveller.org