Tuesday, March 24, 2015

Потрібний сайт? Навіщо?

Щоб не повторюватися серед які не дуже численних публікацій на тему «навіщо потрібен сайт», ми вирішили провести невеликий моніторинг на цю тему. Дослідивши 100 сайтів (на більше не вистачило нервів і стало нудно) ми прийшли до висновку, що практично 50% сайтів дублюють публікації інших 50%.

Дивно, що кожна веб-студія пише свою статтю на тему «навіщо потрібен сайт», не вивчивши матеріали інших авторів і виходить приблизно «масло масляне», і одна веб студія намагається переконати, що сайт, в першу чергу для іміджу, а все інше оману, інша веб-студія каже, що сайт - це реклама, а все інше оману. Так ось помилок на цю тему не буває, це Ваш сайт і Ваші цілі, які Ви перед ним ставите. Я теж буду писати практично про те, що вже сказано, але узагальнюючи досвід попередніх ораторів.

Якщо Ви читаєте цю статтю, то вже напевно уявляєте собі що таке сайт, на цьому зупинятися не будемо. Встає найголовніше питання: «Я точно знаю, що сайт мені потрібен! Але я зовсім не знаю, навіщо він мені потрібен! »

Причини, які спонукаю створювати сайт:
1. Представницькі цілі, наприклад:

    «Просто хочу щоб був»
    «У конкурентів вже є, а у мене немає»,
    формування торгової марки, бренду в Інтернеті
    елемент фірмового стилю, ну наприклад, як візитка, яка є невід'ємною частиною будь-якої компанії.
    вплив на думку клієнтів про компанію
    це актуально і сучасно
    подання інформації (наприклад, сайти портального типу або форуми)

2. Рекламні цілі

Що б не було неясностей, звернемося до словника: «Реклама - це (франц. Reclame, від лат. Reclamo викрикую), інформація про споживчі властивості товарів і види послуг з метою створення попиту на них; популяризація творів літератури, мистецтва та ін. »Робимо висновки: сайт - це, в будь-якому випадку, реклама, нам же важливо, що б у користувачів Інтернет був попит на наш сайт. Повертаємося до наших цілей, чому ж я виділила це в окрему групу. А все тому, що сайт, створений для рекламних цілей відрізняється від сайту створеного для представницьких цілей або яких-небудь іншим. Перераховуємо, що це може бути:

    Промо-сайт - це яскравий сайт, покликаний привернути активну увагу користувачів.
    Сайт - рекламний майданчик
    Будь-який сайт, присвячений реалізації продукції або послуг
    Сайт як відмінний спосіб створення конкурентних переваг. Якщо у Вашій сфері діяльності є дуже велика компанія і у неї не дуже вдалий сайт або його взагалі немає, то Ви можете створити собі такий, що ця велика компанія не буде Вам і в підметки годитися і клієнти, орієнтуючись на сайт, будуть йти саме до Вам, а не до них.

ВАЖЛИВЕ ЗАУВАЖЕННЯ! Дуже часто зустрічається вислів, що реклама в Інтернет - це набагато дешевше і ефективніше, ніж де небудь ще. Це не правда! Дешевше так, але не ефеектівнее. Якщо Ви хочете дійсно ЕФЕКТИВНУ рекламу то дешево не вийти.
3. Взаємодія з людьми

Сайти завжди створюються для людей і відрізняються лише за функціональними можливостями і увазі до цих самих людей. Під людьми я розумію: випадкових відвідувачів сайту, клієнтів, партнерів, потенційних клієнтів, дилерів, дистриб'юторів та ін. Які цілі можуть бути:

    Інформування людей. Це може бути що завгодно: спеціальні пропозиції, знижки, новини, оптові ціни, роздрібні ціни, каталог продукції
    Взаємодія з регіонами або іншими країнами. В даному випадку може бути створення сайту, орієнтованого на інформацію для якихось конкретних людей. Ну наприклад, я є власником сайту великої компанії, що займається продажем автомобілів, у мене величезна кількість дилерів у різних регіонах країни, і природно що для кожного регіону будуть свої ціни. Мені було б зручно для кожного дилера розміщувати на моєму сайті ціни, закриті від інших дилерів. Сайт може з легкістю досягти поставленої мети.
    Проведення всіляких досліджень. На сайті я можу проводити будь опитування, голосування, конкурси та використовувати дану інформацію для подальшого розвитку сайту зокрема або бізнесу в цілому.
    Люди, в свою чергу, можуть залишати відгуки про роботу моєї компанії, співробітників, про те наскільки їм зручно співпрацювати з нами. Більше того, відсутність особистого контакту розташовує до жорстокої відвертості - не завжди приємної.

4. Мета автоматизувати все, що робимо в ручну.

Дана мета обмежується лише трьома речами: Ваша фантазія, Ваш бюджет і доцільність даної автоматизації. Тут пунктів може бути скільки завгодно, наведу для прикладу кілька:

    Створення інтранет-сайту (інтранет-сайт - це сайт, який створюється для внутрішніх потреб компанії), в якому може бути бібліотека документів, електронна телефонна книга, книга відгуків та пропозицій, форум, база даних клієнтів, постановка завдань, автоматичне повідомлення про поставленого завдання та ін.
    Автоматичне заповнення електронного каталогу
    Автоматична обробка зображень
    Автоматична публікація статей
    Календар подій
    Якщо поєднати програму і 1с наприклад, то можна постійно оновлювати ціни, кількість, наявність на складі натисненням однієї кнопки
    Горезвісна розсилка - це теж автоматизація


    А як же зрозуміти, що мені все-таки потрібно?

    Все зовсім не складно: сайт об'єднує в собі все те, що я перерахувала Вище: це і представницькі цілі, це і реклама та автоматизація. Питання в тому, на чому зробити акцент.

    Ви знаєте свою специфіку, професійні розробники сайтів знають свою - порадьтеся з ними, обговоріть Ваш проект і вони із задоволенням підкажуть Вам, на чому розставити акценти. Цілком можливо, що Ви й самі знаєте і непогано розбираєтеся не тільки в своїй специфіці, але і в Інтернет-технологіях, тоді розставляйте пріоритети і удачі Вам у створенні сайту.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини www.dentalhygieneanswers.com www.dovmeyap.com www.elbacity.press www.eskisehirgocukduzeltme.com www.ds-clan.ru www.farmersforum.ir www.excluzive.net www.forum.sanctusfolium.com www.footie.by www.irantraveller.org