Saturday, March 21, 2015

Хостинг для сайту (оглядова стаття)

Після того, як сайт створений, перед вами постає питання про вибір хостингу, т. Е. Майданчики для розміщення вашого сайту в мережі інтернет. Теоретично, звичайно, сайт можна розмістити хоч на своєму домашньому комп'ютері, якщо він буде постійно підключений до Інтернету, однак на практиці таке рішення було б досить незручним і невигідним, тому переважна більшість сайтів розташовується на серверах хостингових компаній, а самі ці сервери розташовані на спеціально обладнаних майданчиках під цілодобовим наглядом фахівців і підключені до потужних каналах, здатним пропускати величезну кількість трафіку.

Хостингові компанії надають різні види послуг. Це може бути і надання в оренду цілого сервера, і навіть розміщення на своєму майданчику вашого сервера, але найбільш затребуваною послугою є віртуальний хостинг. Що таке віртуальний хостинг? Більшості сайтів зовсім не потрібен цілий сервер. Сучасні комп'ютери є досить потужними і продуктивними, вони можуть зберігати сотні гігабайт інформації на жорстких дисках, а операційна система, встановлена ??на сервері, цілком здатна управляти безліччю файлів і безліччю паралельно запущених процесів, і, таким чином, на єдиному сервері можна помістити велику кількість, можливо, сотні або навіть тисячі сайтів, які будуть не дуже сильно заважати один одному.

Віртуальний хостинг - це якраз і є послуга, коли ви купуєте деяку кількість (наприклад, 100 мегабайт) вільного місця на сервері, яким можете вільно розпоряджатися, завантажуючи туди html-сторінки, інші файли, запускаючи (якщо можливість цього передбачена умовами хостингу) свої власні скрипти і т. д. Природно, віртуальний хостинг обходиться набагато дешевше, ніж оренда цілого сервера.

У Росії існує величезна кількість хостингових компаній (втім, т. К. Інтернет не має державних кордонів, ви цілком можете вибрати і зарубіжний хостинг, розмістивши свій сайт на серверах де-небудь в Техасі). При підборі хостингу часто доводиться враховувати довгий ряд істотних чинників. До цих факторів, крім ціни (якщо хостинг не є безкоштовним) відносяться такі параметри, як виділення вашому сайту необмеженого або обмеженого певної величиною трафіку; наявність або відсутність підтримки різних видів скриптів і веб-технологій; наявність або відсутність додаткових до розміщення сайту функцій, як електронна пошта виду адрес@ваш_сайт.ру, ftp-доступ до розміщеним вами на сайті файлів і т. п .; up-time серверів (т. е. час, вимірюваний зазвичай у відсотках, нормальної роботи серверів цієї хостингової компанії - якщо up-time, скажімо, 90%, це означає, що протягом 10 днів приблизно 9 днів сервер працює, а 1 день висить, і ваш сайт недоступний) та ін. речі. Природно, дешевий хостинг при тих же параметрах краще, ніж дорогий, а надійний краще, ніж ненадійний, але вибір хостингу істотно залежить і від того, які вимоги висуває ваш власний сайт, і від того, який ваш задум щодо розвитку всього інтернет-проекту в цілому. Дамо короткий огляд тих можливостей, які існують на справжній день в інтернеті для розміщення власних проектів.

Хостинги платні і безкоштовні.
В інтернеті існують як платні, так і безкоштовні хостинги. Якщо платні хостинги вимагають грошей за розміщення сайту (як правило, це якась фіксована сума, що виплачується щорічно), то безкоштовні ніякої плати не вимагають, а дають кожному розмістити свій сайт в інтернеті абсолютно вільно, на необмежено довгий час. У кожного варіанту є свої плюси і мінуси.

Основний плюс безкоштовного хостингу очевидний - не потрібно платити грошей. Розмістити сайт на безкоштовному хостингу простіше і швидше. Мінуси ж його полягають в тому, що, як правило, на сторінки вашого сайту, розміщеного на безкоштовному хостингу, примусово вставляється реклама, існують більш жорсткі вимоги до тематики сайту та розміщення скриптів (там, де вони дозволені), гарантії того, що ваш сайт в один прекрасний момент (наприклад, через чиємусь підлої скарги) не буде видалений з сервера, куди менш вагомі. Крім того, одне з основних обмежень в тому, що ваш сайт буде мати доменне ім'я третього рівня, напр. vasya.narod.ru, а не vasya.ru, що, крім міркувань престижу, дещо знижує позиції вашого сайту в пошукових системах і рейтингах, збільшуючи необхідних зусиль для його розкрутки, і не дає стовідсоткових гарантій для збереження у вашій власності цього доменного імені в майбутньому.

У яких випадках розміщення сайту на безкоштовному хостингу є цілком прийнятним? Безкоштовний хостинг є прекрасним місцем для розміщення невеликих сайтів, на розвиток яких ви не плануєте витрачати багато сил і часу, наприклад, домашніх сторінок, аматорських тематичних сайтів і т. П. Величезна кількість подібних цікавих проектів, зроблених самими разічних людьми, не з'явилися б в світло, не будь у авторів можливості викласти свої творіння в мережі безкоштовно. Крім цього, безкоштовний хостинг є ідеальним варіантом для тестування сайтів. Залив свій сайт на безкоштовний хостинг, ви можете самі перевірити працездатність сайту, подивитися на реакцію на ваш проект з боку решти відвідувачів. Багато веб-майстри, які починали з розміщення своїх сайтів на безкоштовному хостингу, поступово набираючись досвіду, розвиваючи та вдосконалюючи свої проекти, потім переносили їх на платний, щоб підтримувати і розвивати їх вже на професійному рівні. У той же час вельми сумнівним кроком було б розміщення на безкоштовному хостингу якого-небудь комерційного проекту, т. К. Фактор престижу грає тут дуже важливу роль.

На жаль, буває і так, що безкоштовний хостинг просто припиняє своє існування, як сталося не так давно з відомими раніше безкоштовними хостингами by.ru і jino-net.ru. Тому до розміщення сайту, який ви плануєте розвивати тривалий час, на безкоштовному хостингу, потрібно підходити обачно, і найкраще купити для нього доменне ім'я другого рівня, прив'язавши його до хостингу.

Огляд деяких безкоштовних хостингів.

Ucoz.ru Цей безкоштовний хостинг цікавий тим, що вам пропонується створити сайт на основі безкоштовної CMS. CMS містить різні модулі, такі, як форум, чат, голосування і т. П. При створенні сайту ви можете як вибрати один з великого числа шаблонів дизайну, зроблених спеціально для цієї CMS, так і розробити свій власний. Крім того, вам надається можливість прив'язки до вашого безкоштовному сайту власного домену другого рівня.

Holm.ru і Hut.ru Теж досить відомі в Рунеті безкоштовні хостинги від компанії Agava. Ці хостинги включають підтримку скриптів, а також бази даних MySQL. Основний мінус - на вашому сайті буде розміщуватися рекламний банер. 100 Мб місця з теоретичною можливістю розширення.

Слід зазначити, що, крім безкоштовних хостингів, в інтернеті існує величезна кількість безкоштовних сервісів, що дозволяють вам створювати свої форуми, гостьові книги, фотогалереї, вести власні блоги і т. П. Ці безкоштовні сервіси ви можете використовувати як самостійно, так і як доповнення до свого сайту.

Див. Також більш детальний Огляд безкоштовних хостингів

Реєстрація доменів.
Кожен сайт, розміщений в інтернеті, має своє доменне ім'я, за яким його можна знайти. Залежно від кількості частин, з яких складається ім'я сайту, розрізняють імена другого, третього і т. Д. Рівня. Наприклад, yandex.ru - це доменне ім'я другого рівня, а money.yandex.ru - третього. Імена другого рівня є найбільш престижними, а сайти з такими імена легше розкручувати. У той же час, якщо ім'я третього рівня можна запросто отримати безкоштовно, то у випадку з ім'ям другого рівня доведеться заплатити за його реєстрацію і потім щорічно оплачувати продовження цього доменного імені, щоб ваш сайт раніше залишався доступний. Таким чином, якщо ви обираєте платний хостинг, ваші витрати будуть складатися з двох частин - оплату власне хостингу і оплату реєстрації (і надалі - продовження) доменного імені. Якщо першу частину доменного імені ви придумуєте самі, то друга частина - це позначення однієї з доменних зон, яку вам належить вибрати. Всі доменні зони діляться на два види - це, по-перше, національні доменні зони, що позначають країну (напр. Ru - Росія, jp - Японія і т. Д., Всі національні домени дволітерні) і доменні зони загального користування - com, org , net, info і т. д. У різних країнах різне ставлення до національних доменів - якщо в Росії прийнято створювати сайти саме в національному домені ru, незалежно від тематики, то в США, наприклад, свій національний домен us чомусь не люблять, а воліють створювати сайти в доменах загального користування - т. е. com, org і т. д. Т. о. якщо ваш сайт орієнтований на російську аудиторію, краще вибрати для його розміщення зону ru або зону su (доменна зона СРСР), якщо на зарубіжну, краще вибрати зону загального користування.

Зареєструвати домен можна в різних місцях - у офіційного реєстратора (наприклад, reg.ru ), у хостера або у реселера. Останній варіант, як правило, найвигідніший - реселлери, такі, як idomen , зазвичай реєструють домени за значно нижчими цінами, ніж хостери або офіційні реєстратори.

Платні хостинги.
До вибору платного хостингу потрібно поставитися відповідально. Послуги хостингу пропонують величезну кількість компаній, від великих і широко відомих, до зовсім невеликих. Умови хостингу і тарифні плани, які вони пропонують, можуть істотно різнитися. На що слід звертати увагу?

1) Ціна хостингу. Зазвичай в тарифних планах вказується сума, що виплачується за 1 міс. При порівнянні цін у різних хостерів слід звертати увагу, на те, чи вказані они в рублях або в у. е., і якщо саме в у. е., то за яким курсом проводиться розрахунок. Іноді у. е. може коштувати значно дорожче, ніж долар за поточним курсом ЦБ. Зверніть увагу на наявність знижок, які можуть надаватися при оплаті хостингу на тривалий термін, а також на можливість, при оплаті, знову ж таки, на великий період, надання безкоштовного домена другого рівня для вашого сайту.

2) Вільне місце під сайт. Звичайно, краще, якщо вільного місця більше, проте багато сайтів, розміщені в інтернеті, займають зовсім невеликий обсяг, значно менше максимально доступного, чим активно користуються хостингові компанії. Тому, якщо ви зовсім не впевнені, що вам знадобиться купа вільного місця, цілком можна вибирати хостинг або тарифний план, на якому його дають менше - в крайньому випадку тарифний план можна потім змінити.

3) Використовувана операційна система. Використовується зазвичай платформа UNIX (у більшості випадків) або Windows (рідше). UNIX підходить для більшості сайтів, але для підтримки деяких веб-технологій може знадобитися хостинг під Windows.

4) Наявність тестового періоду або гарантії повернення грошей, заплачених за хостинг (moneyback) протягом деякого часу, якщо хостинг вас не влаштує з якихось причин. Якщо подібні можливості присутні на хостингу, це є плюсом.

5) Обмеження на трафік (т. Е. Обсяг інформації, скачиваемой / закачиваемой з вашого сайту). Іноді за умовами тарифного плану трафік обмежений певною величиною, і, якщо ваш сайт перевищить ліміт, вам доведеться доплачувати за це. Краще вибрати хостинг з необмеженим трафіком (хоча, звичайно, ця необмеженість відносна на будь-якому хостингу).

6) Підтримка різних видів скриптів і технологій. Потрібна, якщо ваш сайт використовує дані технології та види скриптів.

7) Надійність хостингу і репутація компанії. Подивитися інформацію про тарифні плани та умови хостингу, розміщену на сайті компанії - це тільки половина справи. Не менш важливим буде з'ясувати, наскільки цей хостинг дійсно зручний і чи не доведеться вам відразу після розміщення сайту зіткнутися з численними проблемами. Не полінуйтеся через пошукові системи пошукати відгуки тих, хто користувався даними хостингом раніше. Якщо ви зустрінете на різних форумах численні скарги клієнтів цього хостингу про те, що їх сайти періодично недоступні, що постійно падає база, що виникають постійні проблеми в роботі скриптів, на які техпідтримка не поспішає реагувати і т. П., Це серйозний привід задуматися про доцільності вибору даного хостингу. Також ви можете почитати відгуки користувачів на сайті hostobzor.ru , якщо цей хостинг присутній у списку.

Вибирати велику, широко розрекламовану хостінговую компанію або більше дрібну? З одного боку, репутація великої хостингової компанії гарантує вам, що хостинг в один прекрасний день не буде закритий, а технічні проблеми не вийдуть за деякі більш-менш розумні рамки. З іншого - навіть вибір дуже відомого хостингу не гарантує ідеальну стабільність роботи вашого сайту, в чому, на жаль, можна переконатися, почитавши ті ж відгуки користувачів на форумах. Крім того, часто великі компанії кілька завищують ціни на хостинг, пропонуючи тарифні плани, що починаються десь з цифри 4-5 $ в місяць, причому, найдешевші тарифні плани, як правило, не включають підтримку скриптів. Дрібні компанії пропонують більш вигідні умови для невеликих сайтів - їх ціни (при тому, що підтримка скриптів включена), можуть починатися з цифри десь в районі 1 $ в місяць. У той же час серед дрібних компаній можуть траплятися й такі, які надають не дуже якісні послуги.

Деякі платні хостинги.

Бегета - відмінний хостинг! З'явився він порівняно недавно, проте вже завоював популярність у вебмайстрів, які залишають про нього тільки хороші відгуки. Переваг у хостингу дійсно багато - хороший вибір недорогих тарифних планів, дуже низькі ціни на реєстрацію доменів, оперативна і чуйна техпідтримка, майже три десятки встановлених CMS, повнофункціональний 30-денний тестовий період!

Хостинг Jino Особливість даного хостингу полягає в тому, що фіксовані тарифні плани відсутні, а ви самі вибираєте зі списку можливостей ті, які потрібні вашому сайту. При цьому розрахунок оплати за користування послугами хостингу проводиться не щомісяця, а щодоби, що, безумовно, дуже зручно. Хоча подібна гнучкість є великим плюсом, якщо ви вирішите підключити до вашого сайту велике число функцій, то сума, що виплачується за хостинг, може скласти досить істотну величину.
Ще однією відмінністю цього хостингу є дуже низькі ціни на дисковий простір (3 Гб ви отримуєте всього за 33 руб. На місяць), а також періодично проводяться акції з роздачею подарунків тим, хто замовляє або оплачує хостинг.

Таймвеб Великий і популярний серед вебмайстрів хостинг, вважається одним із самих надійних в рунеті.

Хостинг від AGAVA.ru Agava - велика інтернет-компанія, що надає послуги як платного, так і безкоштовного хостингу, купу різних інтернет-сервісів і володіє мережами банерної та текстової реклами. Не дуже дешеві, але з великою кількістю вільного місця під сайт тарифні плани, на тарифному плані "місця вистачить" за 240 руб. на місяць пропонується аж 25 гігабайт вільного місця. Сайтам, розміщеним на хостингу, дає бонус - безкоштовну рекламу у своїй банерної мережі.

Рег.ру Відомий реєстратор доменів надає також і хостинг з досить помірними цінами, підтримкою популярних cms і непоганим кількістю вільного місця. Крім того, замовивши хостинг з будь-якого тарифу, у вас буде можливість при бажанні безкоштовно використовувати комерційний конструктор сайтів.

Аваха Велика хостінг компанії, яка успішно працює вже більше 10 років. На ваш вибір ваш сайт може бути розміщений на серверах в США, Росії чи Україні. Вигідні тарифні плани з великою кількістю вільного місця (від приблизно 4 $ в місяць), безкоштовний конструктор сайтів і величезна кількість (більше 260) різних cms і скриптів, одним кліком встановлюваних з панелі управління.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини www.dentalhygieneanswers.com www.dovmeyap.com www.elbacity.press www.eskisehirgocukduzeltme.com www.ds-clan.ru www.farmersforum.ir www.excluzive.net www.forum.sanctusfolium.com www.footie.by www.irantraveller.org