Monday, March 23, 2015

Веб-дизайн (оглядова стаття)

На зорі Інтернету, коли тільки починали з'являтися перші стандарти і технології для веб-сторінок, існувала, по суті, лише одна професія - веб-майстер. Одна людина, як правило, робив весь сайт від початку і до кінця. Хоча від початку масового освоєння віртуального простору і пройшло-то всього трохи більше 10 років, ситуація вже докорінно змінилася, а ті часи здаються нам зараз нескінченно далекими. Звичайно, є і зараз прості сайти, які робляться однією людиною, яке освоїло лише деякі ази html, і такий сайт можете зробити і ви, але для скільки-небудь складного проекту нормою стало поділ процесу будівництва сайту на етапи, на кожному з яких потрібні досить спеціальні пізнання і досвід, і, найчастіше, кожен з цих етапів роботи над сайтом виконується вузьким фахівцем, людиною, яка не звикла робити ніщо інше. У загальному випадку, при роботі над сайтом можна виділити наступні етапи:

1) дизайн
2) верстка
3) написання програмної частини
4) підбір хостингу і настройка правильної роботи сайту вже на сервері
5) "розкрутка" або "оптимізація" (що, по суті, одне і те ж) сайту, т. Е. Залучення відвідувачів і підвищення рейтингу вашого сайту в мережі

Звичайно, строго кажучи, сюди потрібно було включити і такі етапи, як розробка ідеї сайту, наповнення його вмістом (контентом), але все ж дані завдання не є завданнями, специфічними саме для технологій веб-будівництва, тому я їх пропустив.
У даній статті ми почнемо з огляду першого елемента з цього списку - дизайну, з якого, як правило, починається створення сайту.
Як правило, первісна картинка, на який ми побачимо, як буде виглядати сторінка, малюється в спеціальній програмі, начебто Adobe Photoshop або Corel Draw (ці програми найчастіше використовуються веб-дизайнерами для роботи, відповідно, з растровою і векторною графікою). Кінцевий результат роботи дизайнера, наприклад, файл у форматі psd (такі розширення використовуються програмою Photoshop), ще не підходить для його розміщення в інтернеті - такий файл передається верстальщику, який потім розрізає картинку на окремі елементи, вбудовувавши їх в html-код сторінки. Однак вважати, що вміння веб-дизайнера полягає в основному в знанні і здатності користуватися графічними редакторами, було б великою помилкою. Зробити хороший оригінальний дизайн дуже складно і для цього потрібно мати не просто досвід і знання технологій, але ще й хороший художній смак. При цьому, саме в силу суб'єктивності критеріїв хорошого дизайну, конкретного переліку правил, які можна було вивчити і створювати хороші сайти, не існує. Тим не менш, є деякі загальні рекомендації, дотримуючись яких, можна уникнути серйозних помилок.

1) Перед створенням дизайну потрібно повністю продумати структуру сайту і чітко уявляти собі, який зміст має бути розміщено на сторінці. Незважаючи на те, що дана вимога є досить очевидним, багато хто, особливо початківці, творці сайтів припускаються помилки, припускаючи, що можна спочатку створити дизайн, а потім, відштовхуючись від дизайну, внести на сторінку структуру та зміст. З подібних спроб, як правило, нічого хорошого не виходить.
2) Краще зробити простий, але стильний сайт, ніж сайт позбавлений смаку, перенасичений графікою і анімацією. Бажано, щоб на сайті взагалі не було нічого зайвого.
3) Функціональність і зручність користування сайтом повинні бути первинні по відношенню до дизайну. Піклуватися потрібно в першу чергу про те, щоб відвідувач, вперше потрапив на сайт, міг легко зорієнтуватися і швидко отримати доступ до необхідної для нього інформації, і тільки потім про те, щоб ваша сторінка виглядала красиво.

Якщо вам потрібен гарний і складний сайт, а у вас немає часу або здібностей для створення дійсно гідного дизайну, варіантом виходу з даної ситуації може бути використання готових шаблонів сайтів. Існує значна кількість місць в інтернеті, де можна знайти шаблони сайтів, як за гроші, так і безкоштовно, готові шаблони існують на всі випадки життя. Однак цією практикою потрібно користуватися з обережністю - хоча, з одного боку, використання хорошого шаблону найчастіше є кращим варіантом, ніж свій абияк вимучений оригінальний дизайн, тим не менш, далеко не завжди вийде знайти шаблон, який стовідсотково відповідав би тематикою, змістом, структурі вашого сайту, в той час як дизайн, який спеціально зроблений під конкретний проект, не має подібних обмежень.

Хоча зараз інтернет заповнений безліччю сайтів, а в сфері індустрії веб-дизайну працюють безліч дизайнерів, які називають свої роботи "стильними", "професійними" і т. П., Слід все ж пам'ятати, що дизайн сайтів, незважаючи на свою специфіку - це НЕ ремесло, а творчий процес, і ні досвід, ні знання технології тут не є вирішальними. Хороших результатів у цій справі не можна домогтися, вивчаючи правила, копіюючи чужі знахідки, використовуючи готові елементи і т. Д., Головне тут - спиратися на свій смак, шукати в кожному випадку власне рішення.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини www.dentalhygieneanswers.com www.dovmeyap.com www.elbacity.press www.eskisehirgocukduzeltme.com www.ds-clan.ru www.farmersforum.ir www.excluzive.net www.forum.sanctusfolium.com www.footie.by www.irantraveller.org