Sunday, March 29, 2015

Контроль над розробкою сайту

Контроль є необхідною умовою виконання якісної роботи і усунення всіх недоліків.
Його мета - виявлення всіх можливих похибок в дизайні, верстці і функціонуванні програмного забезпечення.
Формами контролю можуть бути план реалізації та технологічна документація.
Перш за все, основним контролем є час і якість її виконання роботи. Тут важливо знати, що будь-який контроль хороший до тих пір, поки в ньому є необхідність. Надмірна увага замовника до виконавця і його роботі може викликати в останнього нервозность.Не варто безвідривно спостерігати за виконавцем, це не прискорить процес розробки. Більш того, в питаннях і рішеннях, безпосередньо не впливають на передбачуваний бізнес в Інтернеті, цілком можна покластися на підрядників.
Контроль здійснюється за двома напрямками: терміни і якість

Терміни. Ступінь деталізації плану реалізації інтернет-проекту визначається складністю самого проекту, а зміст плану залежить від його (проекту) характеру. Але в будь-якому випадку вам знадобляться два плани:

    базовий календар, який визначає етапи проекту та комплекси робіт на кожному етапі;
    короткостроковий календар, що включає детальний перелік та об'ями робіт, терміни їх початку і закінчення, прізвища відповідальних осіб.

Контроль фактичного виконання робіт по проекту здійснюється за допомогою звітних документів. Інформація про виконання робіт і витратах повинна надходити від розробників, звірятися з плановими завданнями для внесення коректив. Тут необхідно зазначити, що контроль над створенням сайтасостіт не тільки в підтримуванні ходу робіт відповідно до плану, але й при необхідності і в коригуванні самого плану. Необхідність вносити зміни в план можна спрогнозувати для будь-якого проекту з високим ступенем ймовірності, і ви повинні бути готові до цього проекту заздалегідь.
Існує два способи внесення коректив у план реалізації проекту:

    перерозподіл наявних ресурсів для виконання існуючого плану. Як правило, це призводить до необхідності переглянути обсяги фінансових і трудових витрат;
    розробка нового плану від поточного моменту до моменту завершення проекту. Найчастіше це пов'язане зі змінами строків і тимчасових інтервалів, відведених на кожний етап.

Якість. Контроль якості виконання робіт необхідно здійснювати ні при загальній приймання робіт, як помилково вважають багато замовників, а на кожному конкретному етапі розробки. Це пов'язано в першу чергу з тим, що виправлення деяких помилок або невідповідностей на ранніх етапах розробки може зайняти у виконавця кілька хвилин, в той час як на більш пізніх етапах у процесі виправлення помилок і неточностей, можливо, доведеться залучити всіх субпідрядників, які працюють над проектом .
Для типового проекту існують наступні точки здачі робіт:

    твердження загального оформлення (дизайн) і структури сайту;
    тестування програмного забезпечення;
    інтегрування програмного забезпечення та оформлення;
    первинне наповнення сайту;
    загальне тестування робіт з сайту на робочому обладнанні.

Щоб оцінити якість на кожному етапі, необхідно попередньо визначити його критерії та документально оформити їх як Додатки до Договору і визначити методику тестування.

Для невеликих проектів критерії якості можуть визначатися таким чином: досить оцінити такі показники, як час завантаження сторінки, гранично допустиме навантаження, відпрацювання пошукових запитів, реакцію користувачів на збільшення бази даних. Якщо ж ви займаєтеся великий проект, то необхідно перевіряти не тільки якість результатів, але і якість проведення робіт, одержуваних документів. Для цього розробляється так званий профіль програмного засобу: перелік документів та стандартів, що регламентують якість проекту на кожному етапі.
Організація зворотного зв'язку замовник-виконавець

Тут важливо запам'ятати, що від того наскільки добре буде налагоджена система взаємодії замовник-розробник, тим простіше буде першим бути в курсі того, що відбувається і впливати на процес побудови сайту. Дуже важливим моментом в отриманні бажаного вами результату є те, як вас сприймуть. Багато хто погодиться, що дуже важко працювати з людьми, які не подобаються. Людських фактор відіграє роль завжди і скрізь. І завжди справляють краще враження люди, що домагаються своєї мети, впевнені у своїх словах і вчинках. Помилка замовників полягає в тому, що вони не завжди формулюють свої думки чітко і не завжди продумують свої ідеї.
Двосторонній зв'язок між замовником і виконавцем - вкрай важливе для успішної реалізації проекту умова.
Для встановлення зв'язку з цим можна скористатися такими способами:

1. Регулярні зустрічі з розробниками для узгодження різних деталей і внесення змін.

2. Призначення відповідального співробітника вашої організації за вирішення оперативних питань.

3. Твір контролю над роботами допомогою Інтернету: Ел. пошта, ICQ, оператори сайту.

Який з варіантів контролю вибрати, вирішувати вам, але одне можна сказати з упевненістю: якщо ви хочете отримати від виконавця саме те, що замовляли, вести поетапний контроль робіт необхідно.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини www.dentalhygieneanswers.com www.dovmeyap.com www.elbacity.press www.eskisehirgocukduzeltme.com www.ds-clan.ru www.farmersforum.ir www.excluzive.net www.forum.sanctusfolium.com www.footie.by www.irantraveller.org