Friday, April 3, 2015

Пошукова оптимізація: навіщо це потрібно?

Кожен, хто коли-небудь стикався з поняттям «просування сайту», знає про такий термін, як «пошукова оптимізація» - це насичення тексту сайту ключовими словами і поліпшення коду ресурсу для забезпечення його видимості в пошукових системах. Це невід'ємна частина просування сайтів. Однак зараз ми запустили окрему послугу - пошукову оптимізацію сайтів . Що це таке і як воно працює?

Відразу обмовимося: пошукова оптимізація - це НЕ просування. Це просто комплексна, планомірна робота над сайтом, яка полягає в роботі з текстами і кодом сайту. Метою пошукової оптимізації є не досягнення позицій, а поліпшення самого сайту. Якщо проводити аналогії, то просування сайту можна порівняти з покупкою машини: ви заплатили гроші і отримали продукт - машину (в нашому випадку позиції). А пошукова оптимізація подібна автомийці або техогляду. Вона необхідна для забезпечення якості функціонування продукту (в нашому випадку підтримки сайту в адекватному стані).

В принципі є кілька варіантів роботи над сайтом: пошукова оптимізація, пошукове просування сайту і комплекс цих двох видів робіт. У першому випадку ви отримуєте невеликий, але виключно цільовий трафік, у другому - відвідувачів по високочастотним словами, в третьому - і те, і інше. Причому комплексне поєднання просування та оптимізації працює за принципом синергії (1 + 1 більше двох), тобто оптимізація і просування взаємно підтримують один одного. На даний момент оптимізація є найбільш ефективним доповненням до просування сайту.
Процес пошукової оптимізації

Перший етап - це аналіз сайту. Для цього ми підключаємо сайт до систем аналітики Яндекса (Вебмайстер і Метрика) і аналізуємо, що є на сайті, що додати або виправити.

Другий етап - це вибір ключових слів. Слова для оптимізації можуть бути будь-якими, але доцільніше вибирати цільові низькочастотні запити з кількістю показів до 50 на місяць (наприклад, «купити ноутбук lenovo ideapad y550»). Це запит набирають приблизно 30 осіб на місяць і оптимізація по даному запиту дозволить отримати цих відвідувачів. Чим більше слів - тим більше відвідувачів і якісніше трафік. Пошукова оптимізація дозволяє акумулювати невеликі потоки відвідувачів по низькочастотник на своєму сайті.

Третій етап - розробка плану оптимізації (вибір або створення релевантних сторінок). Ясно, що за запитом «купити ноутбук lenovo ideapad y550» ми будемо оптимізувати одну сторінку каталогу (інтернет-магазину) з відповідним продуктом, а за запитом «купити ноутбук lenovo thinkpad sl500» - іншу.

Четвертий етап - написання оптимізованого тексту і метатегов.

П'ятий етап - розміщення текстів, в ході якого ми «вішаємо на сайт» тексти і метатеги.

Шостий етап - оптимізація самого коду сайту.

Сьомий - управління індексацією. Для того, щоб пошуковий робот знайшов і правильно прочитав тексти, ми розміщуємо на сайті його карту.
Секрет ефективності пошукової оптимізації

Пошукова оптимізація сайту - це планомірна і регулярна робота. Кожен місяць ми додаємо на сайт нові тексти, нові сторінки та інший контент, причому все це - відповідно до вимог пошукових систем. Основний секрет ефективності пошукової оптимізації полягає саме в планомірності. Кожен, хто займався спортом, знає, що тренуватися раз в тиждень по сім годин не можна, краще по дві години - але тричі на тиждень і регулярно. Те ж саме справедливо і для сайтів. Пошукові системи дуже люблять постійні зміни на сайті і додавання нового контенту.

Крім того, пошукова оптимізація сайту - це послуга «назавжди», тобто в її результаті ви отримуєте оптимізований, налаштований і максимально адаптований до пошукових систем сайт. Зміни алгоритмів пошукових систем, які відбуваються з помітною регулярністю, практично не відображаються на якісно зробленої оптимізації.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини www.dentalhygieneanswers.com www.dovmeyap.com www.elbacity.press www.eskisehirgocukduzeltme.com www.ds-clan.ru www.farmersforum.ir www.excluzive.net www.forum.sanctusfolium.com www.footie.by www.irantraveller.org