Wednesday, April 1, 2015

Етапи створення сайту

Ви визначилися, що вам необхідний сайт, і навіть вирішили до якого типу він буде ставитися. Створення сайту подібно будівництву будинку: з маленьких цеглинок створюється будівлю. Це довгий і трудомісткий процес, що не терпить поспіху, якщо ви, звичайно, хочете професійний і якісний сайт. Його створення, практично як народження дитини, необхідно ретельно і вдумливо планувати. Не сподівайтеся виключно на виконавця, зрештою, це виключно ваш сайт, спрямований на ваших потенційних клієнтів.

Дайте відповідь для себе на низку запитань: навіщо саме мені потрібен сайт? Що конкретно дасть мені створення сайту? У чому полягатимуть його функції? Що потрібно в процесі його створення та підтримки? Що я втрачу в разі низької ефективності інтернет-проекту? Після цього можна починати планування сайту. Як правило, схема створення сайту стандартна і залежить від таких факторів як: професіоналізм, вузька спеціалізація співробітників, слідування сучасним тенденціям, та й просто знання мережі Інтернет як такої. Так що ж це за етапи створення сайту і як це відбувається?
Умовно етапи створення сайту можна розділити на наступні:

    попередній етап;
    проектування;
    розробка і тестування;
    впровадження та експлуатація сайту;
    розвиток ресурсу.

Ці етапи, як правило, формуються шляхом тісної співпраці між замовником і виконавцем, але, в принципі, якщо замовник добре обізнаний в інтернет-технологіях, він зможе самостійно побудувати схему свого ресурсу, а виконавцю залишиться лише безпосередньо її реалізувати. Але, в основному, замовник приходить до виконавця з невизначеними формулюваннями вимог або з проханнями зробити як у когось, що істотно ускладнює життя виконавця. :) Рекомендуємо перш ніж починати інтернет-проект, вивчити ситуацію, це допоможе надалі і вам і творцеві вашого сайту.

Розберемо кожен етап більш докладно.
1. Попередній етап створення сайту

На цьому етапі формуються відносини між виконавцем і замовником, встановлюється контакт і відбувається співпраця. Цей етап може стати предопределяющим для подальшої роботи. Вирішуються питання загального характеру. Включає в себе наступні елементи:

    Консультування, надання необхідної інформації про технології Інтернету та методики роботи.
    Визначення інтернет-потреб. Цей крок також вирішується в процесі бесіди, виконавець з'ясовує які цілі і завдання хоче поставити замовник перед планованим ресурсом.
    Попередній аналіз цільової аудиторії. Цільова аудиторія - це ті люди, для яких, по суті, створюється сайт, тобто відвідувачі, в яких зацікавлений власник сайту. Аналіз аудиторії необхідний для правильного сайтостроительства, від цього безпосередньо залежатиме і відвідуваність, і кількість потенційних і реальних клієнтів. Важливу роль тут відіграватимуть такі складові як: маркетингова політика компанії, визначення факторів успіху, оцінка витрат.
    Аналіз конкурентів, а також їх веб-ресурсів. Цей етап особливо важливий. Аналіз дозволяє оцінити достоїнства і недоліки конкурентних компаній та їх ресурсів, на підставі цього можна створити сайт, що вигідно відрізняється від них.

2. Етап проектування сайту

На етапі проектування відбувається конкретне і безпосереднє планування ресурсу та його складових. Включає в себе:

    Дослідження процесів, що підлягають автоматизації, кінцеве визначення цілей, ідей і потреб сайту.
    Попереднє визначення архітектури сайту, бази даних, потреб у програмному забезпеченні.
    Аналіз, визначення вимог і проектування інтерфейсу, функціональних елементів, інформаційного наповнення, ергономічності і дизайну сайту.
    Розробка методів забезпечення безпеки та захисту інформації від несанкціонованого доступу.
    Уточнення вимог до створення сайту відповідно до результатів проведеного аналізу.
    Складання технічної документації, технічного завдання.

3. Розробка і тестування сайту

Ця частина цілком лягати на плечі програмістів і дизайнерів. На цьому етапі застосовуються сучасні технічні засоби, мови програмування і суто специфічні прийоми професіоналів. Головне на цьому етапі - це робота без помилок з боку фахівців, і, навіть якщо вони й були, то своєчасна налагодження виниклих проблем. Також важливо правильно протестувати сайт, важливо, щоб він був орієнтований на різних користувачів. Важливо, щоб сайт був в незмінному вигляді у користувачів з різними дозволами та технічними можливостями моніторів, важливо, щоб він завантажувався в різних браузерах, а не обмежувався тільки Internet Explorer. Цей етап включає в себе:

    Створення програмних компонентів, тестування, перевірка працездатності, налагодження.
    Проведення комплексного налагодження і тестування сайту.

4. Розміщення сайту і його підтримка.

Сайт, нарешті, готовий: ви вже можете його бачити, пробувати його функціональні можливості, і взагалі насолоджуватися його досконалістю. Але, як і дитині, сайту потрібно унікальне ім'я, дуже важливо на цьому етапі підібрати красивий і легко запам'ятовується домен, а також визначитися з компаніями, які надають надійний хостинг. На перших етапах ви будете почувати себе розгублено і, можливо, не знати, що можна робити з сайтом. У цьому питанні важливу роль відіграє підтримка як технічна, так і консультативна з боку виконавця. На цьому етапі якраз і визначиться ставлення виконавця до замовника. Цей етап включає в себе:

    Визначення домена, його реєстрація, вибір компанії, що забезпечує хостинг, безпосереднє розміщення сайту в мережі Інтернет.
    Накопичення та обробка звітів користувачів про результати експлуатації, розробка пропозицій щодо вдосконалення.
    Підтримка з боку виконавця.

5. Розвиток сайту

Ви вже освоїлися зі своїм сайтом, почали розбиратися в інтернет-технологіях, але Вам здається що чогось не вистачає. Конечно !!! Сайт як будь дітище, вимагає розвитку й уваги, інакше він вичерпає себе. Даний етап включає в себе:

    Планування та проведення рекламних та маркетингових заходів.
    Розробка додаткових програм.
    Робота над змістом і оновленням сайту.!

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини www.dentalhygieneanswers.com www.dovmeyap.com www.elbacity.press www.eskisehirgocukduzeltme.com www.ds-clan.ru www.farmersforum.ir www.excluzive.net www.forum.sanctusfolium.com www.footie.by www.irantraveller.org